Nederland - Frankrijk 4-1!!:)
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Emma
15 Juni 2008 | Spanje, Valencia
Dag allemaal,
Ik was natuurlijk eigenlijk een paar dagen geleden al van plan weer een berichtje op mn site te posten, maar helaas kwamen er wat dingen tussen door. Ik weet eigenlijk niet eens meer waar ik gebleven was met vertellen, dus ik pik de draad zomaar ergens weer op.
Met de lessen gaat het goed. Ik merk toch wel dat ik erg veel heb aan mijn taalgevoel en aan het feit dat ik vrij goed Engels kan. De achterstand die ik bleek te hebben, heb ik zowat helemaal ingehaald. Alleen mijn vocabulaire wat betreft zelfstandige naamwoorden en betekenis van werkzoorden blijft nog wat achter, maar ook daaraan wordt gewerkt!! Dat moet ook trouwens wel, want volgende week leren we 3 vormen van de verleden tijd in het Spaans!! Lekker verwarrend, zeker omdat er 1 vorm bij zit die we in het Nederlands en Engels niet kennen!! Maar goed, we gaan het zien! De aardige Engelsman van 39 in mijn groepje is helaas afgehaakt omdat hij er werkelijk HELEMAAL geen reet van kon en dat toch zelf ook wel inzag (gelukkig)! Toch wel erg jammer, want hij was wel heel gezellig! Verder heb ik hier een leuk Nederlands meisje leren kennen, waarmee ik onder andere gisteren de hele dag op stap ben geweest. Ze heet Daisy en is ook 22, net als ik. Vrijdag hebben we eerst met alle Nederlanders hier voetbal gekeken in Finnegan´s een Irish pub in het hartje van het centrum. Was ongelofelijk druk!!! Niet te temmen! Echt als haringen in een ton, en dan nog hebben die haringen waarschijnlijk meer plek! Kan je nagaan wat een bende dat werd als Nederland scoorde! En dat gebeurde dus nog eens 4 keer ook!! Maar goed, er zijn foto´s van!;) De sfeer was in ieder geval erg goed en echt Hollands, compleet met brulshirts, voetballiederen en bier gooien!! (Dat laatste was overigens wat minder!)
Daarna zijn we toen nog gaan stappen in de Calle Caballero, DE uitgaansstraat hier in het centrum met clubs en kroegen deur aan deur. Uiteindelijk in 3 verschillende tenten geweest en geëindigd in de Bolseria. Erg leuk! Die hele straat staat alleen wel bekend om het feit dat zo´n beetje iedereen daar beroofd wordt. Ik had dus wel een tas bij me, maar heb in een rusitg hoekje gestaan en de hele avond angstvallig mn tas fijngeknepen. Na afloop nog een half uur op straat gestaan omdat er geen taxi te krijgen was. Dus maar even naar de kebabtent gelopen om wat te eten te halen. En jawel, wat denk je?! Daar merk ik dat ik beroofd ben!!:( Portomonnee weg, met daarin flink veel cash, ID-kaart, verzekeringspasjes, pinpas, creditcard, studentenpas van DQ (waarmee ik kan eten) en rijbewijs!! Dus dan begint het circus, pasjes blokkeren, aangifte doen en noem maar op. Gelukkig is dat nu (bijna) allemaal geregeld, dus kan ik weer (voorzichtig!!) verder! O Jans, je was trouwens mn reddende engel door te adviseren (voor Bulgarije al) altijd fotokopieën van alle belangrijke pasjes te maken! Geweldig!! Gisteren (zaterdag)op een terrasje dus maar mn allereerste sangria genomen voor de schrik!:) Gisteravond gingen ze weer stappen, maar toen ben ik maar niet mee gegaan. Ze gaan hier namelijk iedere avond stappen, en dan ben je dus iedere avond EN minimaal 50 euro kwijt (stappen is hier heel erg duur!) EN om 6 uur ´s cohtends thuis. Dat is voor mij in beide opzichten dus niet zo heel lang vol te houden. T zou wel wat voor jou zijn Thijsje! Partyanimal!!:D Maar dinsdag speelt Nederland natuurlijk weer, dus dan zal t wel weer los gaan hier! En daar bereid ik me dus nu maar even mentaal en financieel op voor!! Het weer is hier gelukkig wel helemaal opgeknapt, hoewel er nog de nodige bewolking is, hebben we nu toch ook zon! Ook leuk voor jullie pap en mam! Nou, dit was t weer even, tot over een paar dagen!!
Liefs, Em
PS De foto´s heb ik wel geprobeerd, maar is nog niet gelukt, omdat de bestandjes te groot waren voor de site (de foto mag niet groter zijn dan 2 MB). Ik ben natuurlijk zo atechnisch dat ik dat nog niet kan oplossen. Zeker niet als de taal van de computer Spaans is! Dus jullie houden het weer eens tegoed!
Ik had ook een Spaans nummer geregeld, maar nu ging vandaag mn telefoon leeg, en je begrijpt het al.... het kaartje waar de pincode van mn sim-kaart op stond, zat ook in mn portomonnee.Moet morgen dus weer een nieuwe halen. Voor alle mensen die mn nummer al hadden, dan verandert mijn nummer dus ook weer!! PPffff.....
Liefs, Em
15 Juni 2008 - 12:43
Mariek:
Nee, beroofd! Wat erg zeg. Gelukkig alles goed afgehandeld, dat wel. Goed zeg, dat het lekker gaat met de taal! Ik kijk echt super uit naar onze reis naar Valencia! Nog maar anderhalve week en dan zie ik je al weer.
Dikke kus en we houden contact! Heel veel liefs en een dikke kus. -
15 Juni 2008 - 18:27
Mieneke:
Hey Em!
Pff jeetje dat begint al goed, maar niet heus :S
Wel fijn om te horen dat je het toch naar je zin hebt!
Hopen dat Nl. nog even door kan blijven voetballen! Haha :D
xxx -
15 Juni 2008 - 23:08
Ellen:
Hoi Em!
Ben nu in de nachtdienst rustig al je berichtjes aan het lezen en het is goed te horen dat je wat mensen hebt leren kennen en ook lekker aan het feesten bent!! Hopelijk is al het gedoe rond de beroving ook snel opgelost!
Liefs Ellen -
16 Juni 2008 - 07:36
Jans:
Oh oh, wat een ellende!! Klote als je al je belangrijke dingen kwijt bent! :-S... Hoop echt dat alles is opgelost en opnieuw is aangevraagd. gaat toch ffies wat lastiger in het Spaans...
Superleuk dat de taal zo goed gaat! Is een leuke taal he!! Nog ffies en je bent de beste van je groep! ;-)
Meis, ik ga je vandaag mailen, want anders wordt dit berichtje wel erg lang!
Hou je taai en echt fijn om te horen hoe je het hebt!
Liefs en een hele dikke kus! -
17 Juni 2008 - 07:23
Marleen:
Hey Em!
Klinkt echt super allemaal! Heerlijk die Spaanse sferen ;) Alleen erg vervelend van je portemonnee :( Veel plezier met de voetbalwedstrijd vanavond!
X Marleen -
17 Juni 2008 - 12:23
Suus:
Saai is het in elk geval niet Em! Pff..wat een verhalen weer!!
Ik heb trouwens afgelopen vrijdag nog 2 mensen ontmoet die 9 maanden in Valencia hebben gewoond en die hadden nog heel veel leuke adresjes en tips. Ik krijg ze deze week over de mail, dus die krijg je nog. Ook handig voor als Mriek en ik komen volgende week!! Begint echt al op te schieten..nog maar een weekje en dan zijn we er al!! We houden nog wel even contact tot die tijd. Als we nog iets moeten regelen of meenemen dan horen we het wel!
Veel plezier vanavond met Oranje!!!
Dikke kus! -
18 Juni 2008 - 12:40
Elsemieke:
Jeetje Em, het zit niet mee! Terwijl je je tas toch zo angstvallig in de gaten hield. Gelukkig ook positieve berichten! Superleuk dat je wat mensen hebt ontmoet en met hen voetbal kan kijken. Zorgt toch altijd voor een 'wij-gevoel hè'?!
Succes met je Spaans! Echt goed van je dat je gelijk alles al ingehaald hebt!
Veel plezier!
X Els