Angel(????) - Reisverslag uit Valencia, Spanje van Emma Bouwmeester - WaarBenJij.nu Angel(????) - Reisverslag uit Valencia, Spanje van Emma Bouwmeester - WaarBenJij.nu

Angel(????)

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Emma

19 Juni 2008 | Spanje, Valencia

Hallohallo!
Even mijn verhaal van maandagochtend hoor! Na een telefonische aangifte zaterdag (omdat op het politiebureau niemand Engels sprak) moest ik maandag nog n keer terug om te tekenen. Ik dus vanochtend daar gelijk maar heen! Had niet bewust nagedacht over t feit dat ik een kort rokje aanhad, maar ik kreeg t idee dat t wel hielp!:s Wat een haantjes daar joh! Moest eerst maar gaan zitten wachten, en dan krijg je altijd heel erg t gevoel dat ze je vergeten zijn, maar dat hoort er volgens mij bij. Een half uur later mocht ik dus. Tenminste, die agent zei: "denuncion (of zoiets) telefonico" oftewel telefonische aangifte, dus ik "si", precies gelijk met een oude man naast me, die Spaans was en ongeveer 20 min na mij binnen was gekomen!!! Maar ik denk: ik laat me niet kisten natuurlijk, dus ik stond gewoon op en liep achter hem aan, zonder te kijken of die oude man dat ook deed. Dus toen was ik gewoon eerst, zoals het hoorde!!;) Had eerst een agent die echt letterlijk nog geen woord Engels sprak, maar toen ik moest gaan tekenen ruilden ze, en kreeg ik iemand die 1 woord Engels sprak. Jonge vent, maar t ging dus erg met handen en voeten. Natuurlijk die HELE aangifte vol fouten, vooral bij mn persoonsgegevens!! Ik dacht al dat dat nooit goed kon gaan over de telefoon met iemand die aan de andere kant van t land zit en ook netaan wat Engels kan. Dus eerst de helft zitten corrigeren, want ik dacht dat toch zeker mn persoonsgegevens wel goed moesten zijn. Al is t maar voor de verzekering of voor als ze iets terugvinden of zo. Hij weer invoeren, toen een heel gesteggel omdat ik geen Spaans nummer meer heb (leg jij eens even uit in t Spaans dat je SIM en telefoon niet in je tas zaten, maar het kaartje met daarop de pincode van je SIM wel!!!:s) en ze mogen alleen een Spaans nummer opschrijven waarop ze mij kunnen bereiken. Toen vroeg hij naar t nr van Galileo Galilei (mijn residencia) maar die staat natuurlijk in mn andere telefoon en die krijg ik niet meer aan!!:s Maar goed uiteindelijk nr van mn school gegeven (hoewel ze daar niet veel aan hebben, maar dat heb ik er maar niet bij gezegd!). Toen moest ik in vijfvoud (!!!!!!!!) tekenen en daar kreeg ik er niet 1 van mee! Maar die ene die hij had getekend, kreeg ik wel. Gaf hij hem aan me, draait hij hem om, wat denk je??
HEEFT HIJ ZIJN NUMMER OP DE ACHTERKANT GESCHREVEN!!!!! ik mag Angel zeggen!;) Dat kan toch niet mensen!!!!! Hij zei nog dat hij ook wel regelmatig in de Bolseria kwam (de tent waar ik ben gerold), dus ik mocht hem altijd bellen!! Toe maar!! Maar misschien wel handig voor als er nog eens wat gebeurt!;)

Dinsdagavond natuurlijk weer voetbal gekeken in onze Ierse pub, maar t in tegenstelling tot de vorige keren hardstikke rustig! Je kon wel zien dat t nergens meer om ging! Maar toch gewonnen he mede-Oranjefans!:) Dus das mooi! De rest ging daarna nog stappen, maar toen ben k niet meegweest ivm met het geldprobleem. Gisteren hetzelfde. Heb toen gegeten bij Daisy en haar flatgenootjes en dat was heel gezellig. Er zouden nog 2 andere Nederlandse gasten ook komen. We hadden half 9 afgesproken, en toen belde hij dat t toch wel kwart over 9 werd. Dus wij wachten. Stiekem alvast al t stokbrood en de salade (lekker!!!!) opgegeten, want we hadden toch wel trek. En hij kwam maar niet en kwam maar niet. Dus toen de tweede gast om kwart voor 10 aankwam zijn we maar gaan koken en hebben we paste gegeten. Tenminste, hij, want wij hofden na al dat brood en die salase natuurlijk niks meer! Uiteindelijk kwam hij om half 11 nog een keer aankakken en toen bleek dat hij al tapas gegeten had! beetje lullig dus. Maar we zouden daarna nog met een hele groep naar t strand gaan, maar dat is er dus niet meer van gekomen. De rest (alleen 1 meisje en ik niet) gingen weer naar de Calle Caballero, bij ons inmiddels beter bekend als "de barstraat". Ik voelde me toch ook niet helemaal top, dus t was misschien niet zo erg.

En toen werd ik vanochtend wakker en voelde ik me toch beroerd!! Heb al een paar dagen last van mn keel en mn stem, en dat schijnen meer mensen te hebben. Komt door de airco. Maar nu had k ook hoofdpijn, een hele zere en dikke keel en 2 ontstoken ogen, dus die zijn helemaal opgezwollen! Ik zie er fantastisch uit dus!;) En bijna niemand verstaat me omdat mn stem bijna helemaal weg is. heb wel ibuprofennetjes gehaald en hoop dat k snel weer opknap! Dat zal vast wel, want pap en mam komen aanstaande zondag al!! En dan blijven ze tot maandag en woensdag mag ik Suus en Mriek dan alweer van het vliegveld halen, he dames!! Heb in allebei zoveel zin!! Echt onvoorstelbaar!! Ik kom de komende weekeinden dus wel door gelukkig!:D

Nou, jullie zijn weer even bij. ik zal proberen begiin volgende week weer even een update te geven! Vind t namelijk ook superleuk al jullie reacties te lezen!:) ¡Hasta luego!

PS heb net de weg gevraagd naar t postkantoor (je moet toch een beetje blijven oefenen he?!) en ik verstond gewoon t hele antwoord!! Ik stond er zelf van te kijken!:D

• 19 Juni 2008 - 17:42

Mieneke:

Hahaha je gaat vooruit zo te lezen! ;) Wat een gedoe voor die aangifte zeg! Pff gelukkig bijna visite! Veel plezier en ik wacht op je volgende bericht :D

xxx

• 19 Juni 2008 - 18:57

Sara:

Yes! Dan weet je iig nu waar t postkantoor is :S!
    Heje, is niet toevallig familie van Angel uit Altea? Je weet wel, de tuinman/zwembadman/strandwacht/technicien/...

• 20 Juni 2008 - 06:16

Marieke:

Jemig, wat een gedoe allemaal met die aangifte. Doe Angel maar de groeten, haha!
    Wel super om t lezen dat je al helemaal geintegreerd ben in het leventje daar. Volgens mij ga je een paar hele hele hele leuke maanden tegemoet.
    Succes met school en ik mail je snel!
    Liefs Marieke

• 20 Juni 2008 - 09:14

Martijn:

Zeg wat heb jij met politieagenten? Het is het uniform zeker ;-)!
    Geinig verhaal over die aangifte. Knap dat je er met handen, voeten, tenen, vingers en andere ledematen er alsnog uit bent gekomen met Angel. succes met je verkoudheid, ik doe hem net de deur uit dus ik weet hoe jij je nu voelt.
    Hasta su mensaje siguiente!(Geen idee of het klopt, maar het klinkt wel aardig)

• 20 Juni 2008 - 15:47

Mariek:

Ja! Woensdag al. Ik kijk er zo naar uit lieve Em. Wat een verhalen uit dat mooie Valencia. We maken er een toffe tijd van daar zeg.
    liefs en een dikke kus!

• 21 Juni 2008 - 12:33

Ellen:

Hoi Emma
    Wat een toestand met die aangifte zeg!! Wel een geluk denk ik dat je ouders zo snel al komen om geld enzo mee te nemen, want als je alle pasjes kwijt bent geraakt pint dat wel lastig!! Maar ik hoop voor je dat alles nu weer is opgelost. Zo te lezen doe je veel leuke dingen en heb je je draai al aardig gevonden!! Veel plezier met je ouders en natuurlijk met suus en marieke als die er zijn!
    Veel liefs Ellen

• 21 Juni 2008 - 14:51

Jans:

Em!! Sjans met de Spaanse Policia! Doe je goed! ;-) Haha, wat een verhaal weer...
    Heel veel beterschap en alvast hele gezellige dagen met je ouders en de meiden!
    Liefs!

• 23 Juni 2008 - 08:13

Suus:

Saar heeft gister nog wat voor je afgegeven hier, dus dat nemen we mee jou kant op. Nog maar 2(!) nachtjes slapen en dan zijn we er all!!! Heb er echt super-veel zin in! Hoop dat je je inmiddels weer top-fit voelt, want we gaan er een paar fantastische dagen van maken!!!:) Tot overmorgen!! Dikke kus