Bezoek!:) - Reisverslag uit Valencia, Spanje van Emma Bouwmeester - WaarBenJij.nu Bezoek!:) - Reisverslag uit Valencia, Spanje van Emma Bouwmeester - WaarBenJij.nu

Bezoek!:)

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Emma

03 Juli 2008 | Spanje, Valencia

Hoihoi!!

Ik was geloof ik gebleven bij de avond van San Juan he?! Inmiddels al weer anderhalve week geleden. Nou, die dinsdag daarop heb ik uiteraard niet zoveel gedaan! Woensdagavond ging ik toen met de metro naar het vliegveld (perfecte verbinding trouwens!:)) om Suus en Mriek op te halen. Die kwamen dus woensdagavond en bleven dan tot maandagmiddag. Woensdagavond zijn we eerst naar het hotel gegaan, wat prima was! Ze hadden het geboekt via een vrij voordelige site, maar het was volgens mij gewoon hardstikke luxe! Goed geregeld dus!;) En ook nog een keer op 10 minuten lopen van het centrum met de leukste pleinen en cafe's, dus niks te klagen. Daarna zijn we nog even de stad in gelopen en hebben daar nog wat gedronken. Inmiddels vrij laat, dus donderdag verder. Toen zijn we eerst 's ochtends de stadstoer gaan maken met zo'n open Londense dubbeldeksbus. Ik vond t wel heel erg leuk, want ik kenden de stad natuurlijk al een beetje, maar Suus en Mriek zeiden ook dat je een leuk overzicht krijgt van hoe de stad eruit ziet met alle oude en nieuwe delen. 's Middags lekker geluncht en daarna zijn we even gaan relaxen (zwemmen/slapen, vul maar in!) want 's nachts gingen we stappen. Vrijdagochtend natuurlijk niet zoveel gedaan, want toen lagen we er immers net in! Van vrijdag weet ik het eigenlijk niet meer precies, maar volgens mij was dat de dag dat we naar het strand zijn gegaan toch? (Help me even dames!;)) Wanneer t ook was, t was wel erg lekker!:) En 's avonds op verzoek van Suus en Mriek pinchos gegeten. Op zaterdag hadden we afgesproken bij een brug over het park hier, maar ik was er wat eerder en toen zag ik dat bij de volgende brug iets aan de hand was. Dus ik loop erheen, staan daar allemaal verkleden mensen, torens met geluidsinstallaties, en afgezet veld en een volledig kampement. Op een gegeven moment werd en wel omgeroepen wat er precies aan de hand was en wat er ging gebeuren, maar helaas is mijn Spaans nog niet zo goed dat ik dat allemaal kon volgen:(
Voor zover ik het begrepen heb, vierden ze in ieder geval het feit dat Valencia bevrijd is van Napoleon en ik dacht zelfs dat ze zeiden dat ze die laatste slag gingen naspelen. Dat wilde ik wel zien natuurlijk!:D Dus wij bleven nog een beetje rondhangen, maar ik had niet begrepen (of ze hadden het niet gezegd) wanneer dat zou gebeuren, en om daar nou de hele dag te gaan staan is toch ook zowat! Maar t was wel heel erg gaaf om te zien hoor! Iedereen (mannen, vrouwen, kinderen, ouderen) verkleed. Iedereen (nou ja, de kinderen niet) een geweer met bajonet dat echt werkte! En zelfs 2 kannonnen die het nog echt deden! Ze werden allemaal op de ouderwetse manier geladen. Er was een priester, legerleider, verschillende bataljons en een medisch team. Echt supergoed gedaan! Behalve dan misschien dat ze die knallende bajonetten zelf ook wel gaaf vonden, dus dat ze die te pas en te onpas afschoten, net als de kannonnen trouwens. En het marcheren hadden ze helaas ook niet geoefend, dus dat zag er wel een beetje knullig uit!;) Maar af en toe deden ze wat (marcheren, schieten of zich opstellen in rijen) en dan ineens was t klaar en gingen ze weer staan ouwehoeren! Echt op zn Spaans dus!
Nou, daarna door het park naar een winkelcentrum gelopen, want het doel van die dag was shoppen! Suus en Mriek zijn allebei nog wel geslaagd, maar ik toen niet. 's Avonds uit eten bij Bar Carmen en daarna wat drinken met de andere mensen hier. Die avond zijn we toen gaan stappen in de vetste club van heel Valencia. Hij was echt supermooi!! ik was er zelf ook nog niet geweest, maar ik ben wel heel blij dat k t gedaan heb! Zo verschrikkelijk gaaf! Dat kennen we in ons burgerlijke lansje toch echt niet! Hij is megagroot en bestaat voor het merendeel uit een groot park. daar tussendoor staan loungesets, zijn boxen opgesteld, lampjesgordijnen en noem maar op. Er is een megabalkon waarbij je uitkijkt over de stad, een benedenzaal die groter is dan de meeste discotheken hier en boven (bij het park) is hij dus volledig in de open lucht! Echt vet!
Nou, zondag toen weer lekker geslapen en 's avonds natuurlijk de voetbalfinale EK gekeken! We hadden van een Nederlandse jongen die alweer weg is gehoord dat je op Plaza de Ayuntament in de open luht kon kijken, want dat daar een groot scherm opgehangen zou worden en dat half Valencia daarheen zou komen. Komen we daar aan om 20.00u......NIEMAND!! En dus ook geen scherm. Naturlijk een lange overlegronde en toen zijn we maar in de Ierse pub gaan kijken waar we ook steeds Nederland keken. EN SPANJE WON!! Vervolgens met de Spanjaarden feest gevierd op datzelfde Plaza de Ayuntament, want daar bleek iedereen nu wel heen te komen. uit alle hoeken en gaten doken ineens mensen op die je daarvoor nooit gezien had! Het is moeilijk te omschrijven hoe dat feest ging, maar laat ik het zo zeggen.........het bleef nog lang onrustig in de stad!!!;)
Maandagochtend zou ik de meiden dan weer naar het vliegveld brengen, maar precies deze week ben ik naar de ochtendgroep gegaan, dus dat was een beetje jammer. Uiteindelijk na mn lessen als een speer daar nog heen, en toen kwamen zij ook net aan. Dus mooie timing! Het is nu pas weer donderdag, dus de rest van de week komt volgende keer weer goed? Even kijken of ik nog tijd heb voor de foto's en anders komen die later! Tot heel erg snel!:)

• 04 Juli 2008 - 07:42

Mieneke:

Hey Em!

Je hebt het maar druk daar in Spanje ;) haha Goed bezig!
    Echt leuk om je verhalen te lezen :D

xxx

• 04 Juli 2008 - 09:35

Saar:

Klinkt goed Em! Die foto's zijn ook erg leuk! We skypen/msnen vanavond,ke?

Dikke kus!

• 08 Juli 2008 - 14:00

Mars:

Klinkt allemaal heel leuk em!